Cumartesi, Temmuz 17, 2010

HAFİF YAZ TATLILARI



Hellö şekoşlarr! ay ne zamandır yeni bir şeyler yazamadım, kusura bakmayın! Sebebi, kardiş Cemoş.Kendisi bu yıl SBS ye girdi onun tercihlerinde yardımcı olmaya İzmir'e kadar gittim geldim.E bu arada da yoğunluktan sizleri biraz ihmal ettim biliyorum.Özür olarak da kalbinizi almak için işte size size bu muhteşem tatlıları getirdim!!! 

ANANASLI ÇİLEKLİ TART
Yapımı kolay ve sunumu şık bir tatlı...
Malzemeler
Tatlı kurabiye unu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Vanilyalı pastacı kreması
1 paket toz tart jölesi
Çilek
Konserve ananas dilimleri
Taze siyah üzüm taneleri

Hazırlanışı

Tatlı kurabiye ununu kutunun arkasındaki tarifi uygulayıp hamuru hazırlayın.
Hamuru unlu tezgahta merdaneyle açın. 15 cm çapındaki yuvarlak 
kesici çemberle 3 adet yuvarlak çıkartın. Yağladığınız ve unladığınız
tırtıllı altı çıkan tart kalıbına hamuru döşeyin. Yağlı pişirme kağıdı serdikten
sonra nohutları tart hamurunun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Tart hamurunu fırından çıkarttıktan sonra
tezgahta soğumaya bırakırken üzerinden nohutları alın. Kutunun arkasındaki tarife göre hazırladığınız vanilyalı pastacı kremasına rendelenmiş portakal
ve limon kabuğu ekleyip karıştırın. Soğuyan tart hamuruna vanilyalı pastacı kremasını aktarıp spatulayla üzerini düzleştirin. Dilimlediğiniz çilek, ananas
ve 2'ye böldüğünüz siyah üzümlerle süsleyin. Tart jölesini paketin arkasındaki tarife göre hazırlayıp meyveli tartın üzerine gezdirin. 3 adet tart hazırlayın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.

3 adet - 12 kişilik
LİMONLU CHEESECAKE


Akşam yemeklerinden sonra hafif bir tatlı molası
Malzemeler
40 gram tereyağı
400 gram labne peyniri
200 gram krema
1 paket yulaflı bisküvi
4 adet yumurta
1 paket vanilya
140 gram tozşeker
Limon kreması için
100 ml limon suyu
5 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
15 gram mısır nişastası
175 gram tozşeker
200 gram tereyağı
75 gram pudraşekeri

Hazırlanışı
Cheesecake'in tabanını hazırlamak için bisküvileri ve erittiğiniz
tereyağını blender'de çekip 24 cm çapındaki kelepçeli kek 
kalıbına, tabanı örtecek şekilde yayıp bastırın. Yumurta ve
tozşekeri mikserde çırpın. Sırasıyla labne peyniri, krema ve
vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar
çırpın. Labne peynirli karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve
önceden ısıtılmış 160- 170 derece fırında 45 dakika pişirin.
Limon kreması için tereyağını erittikten sonra yumurta, tozşeker, pudraşekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve nişastayı
orta ateşte sürekli karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alıp tezgahta
biraz soğutun. Hazırladığınız cheesecake'i kalıptan çıkartmadan
önce spatulayla limon kremasını sürün. Kalıptan çıkartıp 2 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın.
FISTIKLI BISCOTTİ
Çayın yanında iyi uyum sağlayacak hafif bir kurabiye...
Malzemeler
100 gram un
150 gram mısır unu
100 gram tereyağı
100 gram tozşeker
2 adet yumurta sarısı
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım paket kabartma tozu
1 paket toz vanilya
Üzeri için
50 gram dolmalık fıstık
2 adet yumurta akı

Hazırlanışı
Un ve tozşekeri bir kapta karıştırın.İçine yumurtaları ve yumuşatılmış
tereyağını ekleyin. Dolmalık fıstık dışındaki tüm malzemeleri kaba ekleyip yoğurun. Hamuru 0,5 mm kalınlığında açın. Bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar çıkartın. Hamurların üzerine yumurta akı sürün. Dolmalık fıstıkla süsledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
BANANA SPLIT ÇİKOLATALI DONDURMA İLE


Yanında ev yapımı bir limonatayla uyum sağlayabilecek bir tatlı..
Malzemeler
3 top çikolatalı dondurma
Çırpılmış krem şanti
2 adet muz
File badem Süsleme için
Çikolatalı ve renkli süs şekerleri
6-8 adet kiraz

Hazırlanışı
Banana split tabağına (kayık formunda bir tabak) 2'ye kestiğiniz muzları dizin. Üzerine az kavrulmuş file badem serpin. Jumbo dondurma kaşığıyla 3 top çikolatalı dondurma yerleştirin. Dondurmaların üzerine bol miktarda krem şanti sıkın. Süs şekerler, süs çikolatalar ve kirazlarla süsleyip hemen servis yapın. 
KREMALI DONDURMA KARAMEL SOS
VE 
CEVİZ İLE
Yaz akşamları için ideal bir tatlı...
Malzemeler
8 top kremalı dondurma (1 porsiyon için 2 top dondurma)
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı acıbadem likörü
3 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı doğranmış ceviz
100 ml krema
1 çay kaşığı toz vanilya

Hazırlanışı
Orta ateşteki sos tavasında şekerle suyu karamelize olana kadar pişirin. Pişirdikten sonra bir kaba alın. Altına sıcak su dolu bir
kap daha yerleştirip oda sıcaklığında bekletin.

Daha sonra tavaya alıp 5-8 dakika hafifçe koyulaştırın.

Ocaktan aldıktan sonra yavaşça kremayı ilave edip karıştırın. Tekrar ocağa alıp koyulaşınca ocağı kapatın. İçine az 
miktarda eritilmiş tereyağı, toz vanilya ve likör ekleyip
karıştırın.

Kaseye (veya kup bardağına) sırasıyla karamel sos, dondurma
ve doğranmış ceviz yerleştirin. İsteğe göre çikolata çubuklarıyla süsleyin. (Karamel sosu buzdolabında 2 hafta saklayabilirsiniz.) Hemen servis yapın.




*Tarifler food and Travel dergisindendir.








2 yorum:

mine dedi ki...

hepsinden hepsinden istiyorum : )

Sanemiko dedi ki...

afiyet şeker olsun:)hepsinin yapımı pratikk denemelii yemeliii popolarıı büyütmelii:))